Ανοικτή Παιδική Βιβλιοθήκη

Εξερευνώντας το διαδίκτυο για μικρούς και μεγάλους

Μια ενημερωτική συνάντηση για την χρήση του διαδικτύου σε διοργάνωση της Ανοικτής Παιδικής Βιβλιοθήκης.
Ημερομηνία διεξαγωγής
Tετάρτη 24 Μαρτίου 2021 | 18:30-20:30

Απευθύνεται σε γονείς παιδιών που βρίσκονται στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μη τυπική εκπαίδευση.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ WEBINAR

Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η εγγραφή στο webinar. Αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2021. Ο σύνδεσμος για την συμμετοχή σας μέσω της πλατφόρμας Zoom θα αποσταλεί στη διεύθυνσή σας το πρωί της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021.


Τί είναι το διαδίκτυο; Ένας νέος χώρος; Μία παράλληλη πραγματικότητα; Η εφεύρεση της χιλιετίας; Το διαδίκτυο είναι κυριολεκτικά οι υπολογιστές των άλλων.

Η ανησυχία μας για την είσοδο των υπολογιστών στη ζωή μας είναι κοινή με τον προβληματισμό για κάθε τι καινούργιο. Κάθε νέα συνήθεια που διαμορφώνει το χρόνο μας διαμορφώνει και εμάς τους ίδιους.

Τα περισσότερα από αυτά που μας προτείνει δεν είναι νέα. Ούτε και οι αγωνίες που εμφανίστηκαν με την εξάπλωσή του. Ο εκφοβισμός, η ανεπιθύμητη κοινωνική επαφή και οι νέες μορφές κοινωνικών σχέσεων, ο υπερβολικός χρόνος μπροστά σε τηλεοράσεις, τα βιντεοπαιχνίδια, το ακατάλληλο ή προσβλητικό περιεχόμενο, η ασφάλεια των προσωπικών μας στοιχείων, είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις για την εξάπλωση του διαδικτύου.

Πριν από τις απαραίτητες απαντήσεις ας θέσουμε τις κατάλληλες ερωτήσεις. Ας επιχειρήσουμε να κατανοήσουμε το διαδίκτυο, και μαζί με αυτό τους εαυτούς μας.

Το webinar είναι μέρος του έργου Φτιάχνουμε το δικό μας ψηφιακό παιχνίδι που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ανοικτή Παιδική Βιβλιοθήκη.

Εισηγητές
Αντρέας Γανίμας, Εκπαιδευτικός / Υπεύθυνος υλοποίησης έργου “Φτιάχνουμε το δικό μας ψηφιακό παιχνίδι”
Ηρακλής Παπαθεοδώρου, Digital Strategist / Αρχιτέκτονας
Μιχάλης Παπαντωνόπουλος, Ψυχολόγος / Πολιτισμικός Ερευνητής
Φορέας υλοποίησης
Ανοικτή Παιδική Βιβλιοθήκη
Με την συνεργασία
Κέντρο Ημέρας Εφήβων, Πλόες - Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών

 


Προηγούμενα σεμινάρια στον ίδιο κύκλο

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 | 18:30 - 20:30
Απεύθυνση: Εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και μη τυπικής εκπαίδευσης.
Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020 | 18:30 - 20:30
Απεύθυνση: επαγγελματίες ψυχικής υγείας, παιδαγωγούς, φροντιστές, καθώς και επαγγελματίες που συνεργάζονται με πλαίσια που υποστηρίζουν παιδιά και εφήβους.